Word een barista!

Houdt u ook zo van lekker koffie? En drinkt u het dagelijks? Wij ook! Tijdens onze workshop nemen we u mee in de wereld van koffie. De workshop heeft twee onderdelen. Een stukje theorie en praktijk.  Klinkt zwaarder dan het is, want we gaan met name veel proeven en veel kopjes koffie zetten als een echte barista. U leert waar koffie vandaan komt en hoe u een perfecte espresso en cappuccino kan zetten op een professionele espressomachine. Kleine waarschuwing: koffie zal nooit meer hetzelfde zijn.

Klik hier om deze workshop te reserveren

Sushi maken

Voor de liefhebbers van de Japanse keuken geef ik drie workshops 'sushi maken met tonijn'. Je kunt in Nederland op maar heel weinig plekken echt goede sushi eten. Dat is jammer! Vandaag leer ik je wat geheimen over sushi. Zelfs de ervaren sushi-eter zal nog verrast worden! Ik heb alvast twee tips voor je; gebruik warme sushi rijst en extreem verse vis! Wil jij nog meer leren en proeven? Dan ben je van harte welkom om mee te doen aan één van de workshops!

Klik hier om deze workshop te reserveren

Theeproeverij

Tijdens de theeproeverij laten we je kennismaken met, ruiken aan, proeven van en ervaren hoe lekker onze thee is! Want thee is zoveel meer dan heet water met blaadjes in een pot. Wij gebruiken hiervoor de thee van ons eigen theelabel, tea4you. In dit uur proef je verschillende soorten thee. Denk hierbij aan groene, zwart, witte of kruidenthee. Er worden diverse wetenswaardigheden verteld door een echte theesommelier. Natuurlijk wordt dit alles omlijst met zorgvuldig uitgekozen lekkernijen.

Klik hier om deze workshop te reserveren

Chocoladetegel maken

Na gedane arbeid is het zoet rusten! Hoe heerlijk is het om dat met chocolade te doen! We gaan deze middag zelf aan de slag met chocolade. Onder leiding van onze chocolatier leer je meer over chocolade en hoe je hier mee kan werken. Natuurlijk ga je iets moois en lekkers maken! We gaan deze middag een tegel van chocolade versieren met alles wat jij mooi en lekker vindt. Denk aan noten, zilverpareltjes, suikerbloemetjes of gewoon met chocolade! Hier kan je ook prachtig mee schrijven en tekenen!

Klik hier om deze workshop te reserveren

Whiskyproeverij

Whisky is een eeuwenoude en unieke drank. De naam "whisky" betekent levenswater. U proeft vier whisky's. Elke whisky is afkomstig uit een ander Schots whiskygebied. Door dit rondje Schotland maakt u kennis met verschillende soorten whisky die dit prachtige land te bieden heeft. Tijdens het proeven wordt u meegenomen in de wereld van de whisky waarbij u uitleg krijgt over hoe whisky wordt gemaakt, u ziet foto’s en filmmateriaal van de distilleerderijen en u kunt vragen stellen. Waan u in Schotland!

Klik hier om deze workshop te reserveren

Dj-workshop

Altijd al DJ willen worden, zoals Martin Garrix, Tiësto of Armin van Buuren? Maar je weet nog niet zo goed waar je moet beginnen? ID-DJ Entertainment verzorgt een gave workshop in de Midden-Nederland Hallen! Deze middag worden er 3 workshops gegeven door ervaren DJ’s die jou super handige tips geven. Zo kun jij groeien in het maken van je eigen muziek! Dus nieuwsgierig naar wat voor tips je kunt krijgen? Kom dan naar de Workshop in de Midden-Nederland Hallen in Barneveld!

Klik hier om deze workshop te reserveren

Wikkelarmband maken

Wat ga je bij mij aan tafel maken? Tijdens de workshop maak je een wikkelarmband van leer en koord. De armband bestaat uit meerder bandjes die samen komen in een magneetsluiting. Je maakt dus echt iets wat past bij jouw persoonlijke smaak. De armband is niet moeilijk om te maken maar door grote de keuze kleuren is kiezen misschien wel de lastigste uitdaging ;). Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten bij mij aan tafel!

Klik hier om deze workshop te reserveren

Chalkboardlettering

Pure passie voor handlettering heeft geleid tot het ontstaan van M-sjtiehl: mijn stijl of jouw stijl! Iedereen kan handletteren want iedereen heeft een unieke stijl! En juist dát maakt het handletteren super om te doen, want letters tekenen kan iedereen! We starten met uitleg, oefenen en indelen van de tekst. Na het maken van een eenvoudige schets gaan we aan de slag met het echte werk: chalkboardletteringop een krijtbord! Wil je een trendy krijtbord? Dan tot op de workshop!

Klik hier om deze workshop te reserveren

Paintbar

Schilder met Paintbar je eigen kunstwerk! Tijdens dit creatieve moment hoef je alleen maar te genieten! Laat onzekerheid je niet in de weg zitten: iedereen kán het! Wij begeleiden je stap voor stap bij het schilderen van je eigen kunstwerk. Wél graag wat eigenheid in je creatie stoppen? Dan kan dat natuurlijk ook door o.a. je eigen kleurencombinaties te kiezen!

Klik hier om deze workshop te reserveren

Karikatuurtekenen

Karikaturist/sneltekenaar Thijs Wessels heeft ruim 12 jaar ervaring met het live tekenen van karikaturen op locatie.In maximaal 5 minuten wordt er een gelijkend portret getekend met lichte overdrijving. Dit zorgt gegarandeerd voor vrolijke gezichten bij zowel het model als de toeschouwers.Laat u ook tekenen door Thijs Wessels en neem een leuke herinnering mee voor thuis aan de muur!

Klik hier om deze workshop te reserveren

Veluwse sporen

Wij nemen jullie mee naar de achtertuin van onze gemeente, de Veluwe. Over de ontstaansgeschiedenis, welke dieren leven er en welke hebben er geleefd? Hoe herkennen we de aanwezigheid van dieren? Soms kom je oog in oog te staan met het wild, maar vaak ben afhankelijk van sporen. Wat zijn sporen? In welke vorm komen ze voor en hoe herken je ze? We gaan 2 dieren nader belichten, dieren die tot voor kort niet op de Veluwe te vinden waren, maar zeer actueel zijn. Het leven van de wisent en de wolf.

Klik hier om deze workshop te reserveren

Fotograferen met je smartphone

Wilt u een mooie foto maken en denkt u bij het resultaat altijd, dit had beter gekund? Volg dan nu een workshop beter fotograferen met je Iphone/Smartphone en leer hoe het anders kan! Wij laten zien hoe u betere composities kunt maken, hoe u de belichting kunt verbeteren, zelf de scherpstelling bepaald, spelen met scherpte/onscherpte, HDR en panorama fotografie en fotograferen met weinig licht. Daarnaast leren wij, hoe u uw beelden kunt bewerken.

Klik hier om deze workshop te reserveren

Etiquetten

Butler Laurens Spanjersberg werkte voor zakenmensen, ambassadeurs en was jaren butler/kamerdienaar van H.K.H. Prinses Margriet. Nu is hij spreker en leraar. In de workshop komen onderwerpen als begroeten, kledingvoorschriften, tafelmanieren en reageren op uitnodigingen aan bod. Geschenken geven en ontvangen, hoffelijkheid, zakelijke etiquette en meer. Hij deelt interessante verhalen uit de praktijk. Alle deelnemers krijgen gratis het boek: 'Goede manieren, tips voor sociale behendigheid'.

Klik hier om deze workshop te reserveren

Wijnproeverij

Heerlijk samen genieten van de mooiste wijnen van Wijnwinkel Barneveld! Wij verzorgen voor u een proeverij met een mooie selectie wijnen uit Frankrijk, Spanje en Italië. U proeft zowel witte als rode wijnen en wij vertellen u het verhaal achter de wijn. Elke wijn is gemaakt van authentieke druivenrassen uit de regio waar de wijn vandaan komt. Zo ontdekt u druivenrassen als Corvina, Greco en Monastrell. Iedere proeverij heeft plaats voor maximaal 25 personen en duurt een uur.

Klik hier om deze workshop te reserveren

Natuurfilm Wild

Kom de bioscoopfilm ‘WILD, bonte families op de Veluwe’ van Luc Enting bekijken. WILD is geen documentaire, maar een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm. De hoofdkarakters in de film zijn het edelhert, het wilde zwijn en de vos. We zien hoe ze door de seizoenen heen op zoek gaan naar voedsel, hoe ze hun partners ontmoeten en hun nakomelingen grootbrengen. WILD wordt verteld door André van Duin en dat geeft een unieke sfeer. Luc Enting is aanwezig om al jullie vragen te beantwoorden!

Klik hier om deze workshop te reserveren

Moderne kerstkrans

Fleur je interieur op met een zelfgemaakte kerstkrans. Meer info volgt!

Klik hier om deze workshop te reserveren

Modeshow

Broekhuis Mode verzorgt tijdens de Vrijwilligersdag meerdere modeshows.  Inspiratie nodig voor nieuwe outfits waarmee je straks schittert tijdens de feestdagen? De modellen van Broekhuis laten je het beste uit de nieuwe collectie zien. De modeshows vinden plaats tussen de workshops door. Je hoeft je dus niet op te geven om ze de shows te zien. De modeshow wordt mede mogelijk gemaakt door Amice en Walk in Hairstyling.

Jeu de boules als een Fransman

Jeu de boules (of beter Petanque) is al lang geen Franse campingsport meer. Dit strategische balspelletje heeft in een rap tempo de harten veroverd van vele duizenden liefhebbers. Ook Barneveld heeft een eigen (snel groeiende) Petanque vereniging. In een vrolijke, gezellige en actieve clinic leren de spelers van Petanque Barneveld jou de kneepjes van dit spel waarbij behendigheid, strategie en balbeheersing hand in hand gaan. Petanque is een spel voor iedereen tussen de 12 en de 95 jaar! Schrijf je dus snel in en leer jeu de boulen als een Fransman.